Nederlandse Ambassade in Londen, Verenigd Koninkrijk

Nationale Dodenherdenking

‘Opdat Wij Niet Vergeten’

4 mei 15

De Nationale Dodenherdenking van alle burgers en militairen die, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties, terreurdaden en bij vredesmissies – in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld - zijn omgekomen, vindt plaats op maandag 4 mei 2015 op het Nederlandse Ereveld van ‘Mill Hill Cemetery’ Wise Lane, Mill Hill, te Londen NW7 2RR.

Tijdens de plechtigheid zal Ambassadeur  Laetitia van den Assum een krans leggen namens de Nederlandse Regering. Tevens zullen kransen worden gelegd namens de Nederlandse Strijdkrachten, de Engelandvaarders, de Dutch Associations en het Nederlandse Verzet. Een bloemstuk zal worden gelegd namens de Nederlandse Kerk. Bij het leggen van de kransen zullen kinderen van de Nederlandse Regenboogschool assisteren. Na het leggen van de kransen zal de predikant van de Nederlandse Kerk in Londen, Ds. Joost Röselaers, een gedenkwoord uitspreken.

U wordt verzocht vanaf 19.00 uur te verzamelen in de kapel op de begraafplaats. In de kapel is er gelegenheid om het bezoekersregister van het ‘Nederlandse Ereveld’ te tekenen. Tevens is er gelegenheid koffie / thee / limonade met cake te gebruiken. Om 19.55 uur zal de plechtigheid op het Nederlandse ereveld aanvangen.

Route naar Mill Hill Cemetery:

  • Eigen vervoer:

Vanuit Londen kunt u het best de A1 in noordelijke richting rijden tot aan de rotonde Mill Hill Circus, deze rotonde geheel nemen en na +/- 50 meter dezelfde A1 terugrijden richting Londen. Vlak voor het Esso benzinestation links af ( Daws Lane B1416). Vervolgens bij de T-splitsing rechts af, Wise Lane volgen. Aan het einde van de weg vindt u de ingang van de begraafplaats. Er is slechts beperkte parkeergelegenheid aanwezig.

  • Openbaar vervoer:

Met openbaar vervoer is Mill Hill East underground het dichtstbijzijnde station (Northern Line). Loopafstand naar de begraafplaats ongeveer 15 minuten.

 

4 mei 2015 19:00