Nederlandse Ambassade in Londen, Verenigd Koninkrijk

Welkom op onze website!

Welkom op de website van de Nederlandse ambassade in Londen! Ik ben Simon Smits, de Nederlandse ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk. Ik ben in Londen aangekomen op 10 september 2015. Hiervoor was ik vijf jaar directeur-generaal buitenlandse economische betrekkingen in Den Haag.

Mijn vrouw Astrid werkt vanuit Londen voor het Sociaal en Cultureel Planbureau in Den Haag. Onze vier zonen wonen in Nederland.

Dit is niet mijn eerste verblijf in het VK. Tijdens mijn studie Engelse Taal-en Letterkunde (in combinatie met internationaal recht) aan de Vrije Universiteit Amsterdam, studeerde ik met dank aan een Harting Fellowship aan Manchester College in Oxford.

Het Verenigd Koninkrijk en Nederland zijn belangrijke partners op historisch, cultureel, economisch en politiek gebied. Nederlanders en Britten delen en staan voor dezelfde kernwaarden zoals de rechtsstaat, democratie, vrijheid van meningsuiting en anti-discriminatie.

Ik ben van plan om onze goede betrekkingen nog verder te versterken. Het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie, van januari tot juni 2016, biedt hiervoor uitstekende mogelijkheden.

Veel plezier met uw bezoek aan onze website!

U kunt ons ook op Facebook: Embassy of the Netherlands in London en Twitter: @NLinUK / @sjhsmits volgen.