Nederlandse Ambassade in Londen, Verenigd Koninkrijk

Aanvragen van nieuwe reisdocumenten tot 1 juni 2017 mogelijk in Edinburgh

Van 5 september 2016 tot 1 juni 2017 kunt u bij de ambassade in Londen en bij VFS Global in Edinburgh terecht voor het aanvragen van een nieuw reisdocument (NB niet bij het consulaat).

Deze pilot is bedoeld voor Nederlanders die in het bezit zijn van een geldig reisdocument of een reisdocument dat niet langer dan twee jaar verlopen is op de dag van de aanvraag.

Voor het aanvragen van een nieuw reisdocument bij VFS Global in Edinburgh kunt u online een afspraak maken via de website van VFS Global in Edinburgh of telefonisch. Het telefoonnummer is 0871 376 0023 (kosten 6 pence per minuut naast de gebruikelijke telefoonkosten). U kunt voor het maken van een afspraak ook een e-mail sturen naar dutchpassports@vfsglobal.com. VFS Global brengt een 'handling fee' in rekening voor het indienen van een aanvraag.

Klik hier voor alle informatie die u nodig heeft voor het aanvragen van een nieuw vernieuwen van een nieuw reisdocument en hier voor het aanvraagformulier van uw reisdocument.

Het nieuwe reisdocument kunt u persoonlijk afhalen bij VFS Global in Edinburgh. Hiervoor ontvangt u een uitnodiging per e-mail. U kunt er ook voor kiezen het nieuwe reisdocument naar uw huisadres te laten sturen. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht

Het kantoor van VFS Global in Edinburgh is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 08.30 – 17.30 uur.

Vraagt u voor het eerst een paspoort of identiteitskaart aan of is uw paspoort of identiteitskaart vermist of gestolen? Neemt u dan contact op met de Nederlandse ambassade in Londen voor het maken van een afspraak.