Nederlandse Ambassade in Londen, Verenigd Koninkrijk

2016RSS

1 t/m 10 van 36

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Verkiezingsdebat 16 januari 2017

Op 16 januari 2017 organiseert de ambassade in samenwerking met de Nederlandse politieke partijafdelingen in Londen een verkiezingsdebat met leden van de Tweede Kamer. De bijeenkomst vindt plaats van 17.30 tot 19.30 op de residentie van de Nederlandse ambassadeur. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelding verplicht via LON-RSVP@minbuza.nl.

2 Papieren rijbewijs niet meer geldig

Sinds 1 oktober is het papieren rijbewijs niet meer geldig in het verkeer en als identiteitsbewijs. Op papieren documenten kunnen niet de echtheidskenmerken worden toegepast die nodig zijn voor de veiligheid van het document.

3 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

4 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen.

5 Reünie 320 Squadron zorgt voor emoties

“Emotioneel”. Zo omschreef de 92-jarige Eduard Jacob de reünie van 320 Squadron in het Engelse Dunsfold. Hij was een van de laatste veteranen bij de bijeenkomst op het vliegveld, waarop zij in 1944 werkzaam waren. Ook zo'n 150 nabestaanden van militairen die bij de eenheid dienden, bezochten de reünie.

6 Vernieuwen van reisdocumenten straks ook mogelijk in Edinburgh

Vanaf 5 september kunt u zowel bij de ambassade in Londen als bij VFS Global in Edinburgh (NB niet bij het consulaat) terecht voor het vernieuwen van uw reisdocument.

7 Brexit loket voor bedrijven

8 Brexit-referendum

Bij het referendum op 23 juni 2016 heeft een meerderheid van de Britten gekozen voor vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

9 Reactie minister-president Rutte op uitslag Brits referendum

Minister-president Rutte reageerde vanochtend op de uitslag van het referendum in Groot-Brittannië over het lidmaatschap van de Europese Unie.

10 Bezoek minister van der Steur

De Nederlandse minister voor veiligheid en justitie, Ard van der Steur, was 11 en 12 mei in Londen om aanwezig te zijn bij de anti-corruptietop, waar hij sprak over het blootleggen van corruptie.