Nederlandse Ambassade in Londen, Verenigd Koninkrijk

Vernieuwen van reisdocumenten straks ook mogelijk in Edinburgh

Vanaf 5 september kunt u zowel bij de ambassade in Londen als bij VFS Global in Edinburgh (NB niet bij het consulaat) terecht voor het vernieuwen van uw reisdocument.

Deze pilot is bedoeld voor Nederlanders die in het bezit zijn van een geldig reisdocument of een reisdocument dat niet langer dan 2 jaar verlopen is op de dag van de aanvraag voor het vernieuwen van het reisdocument.

Voor het vernieuwen van een reisdocument bij VFS Global in Edinburgh kunt u online een afspraak maken via de website van VFS Global in Edinburgh. U kunt ook telefonisch een afspraak maken via het telefoonnummer 0871 376 0023 (kosten 6 pence per minuut naast de gebruikelijke telefoonkosten) of een e-mail sturen naar dutchpassports@vfsglobal.com.  VFS Global brengt een 'handling fee' in rekening voor de indiening van een aanvraag.

Klik hier voor alle details en informatie die u nodig heeft voor het vernieuwen van uw reisdocument en hier voor het aanvraagformulier van uw reisdocument.

Het nieuwe reisdocument kunt u persoonlijk afhalen bij VFS Global in Edinburgh. Hiervoor ontvangt u een uitnodiging per e-mail. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, is het niet nodig dat u hiervoor naar het kantoor van VFS Global in Londen reist.

Ook kan het nieuwe reisdocument naar uw huisadres worden gestuurd. Hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht.

Het kantoor van VFS Global in Edinburgh is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 08.30 – 17.30 uur.

Vraagt u voor het eerst een paspoort of identiteitskaart aan of is uw paspoort of identiteitskaart vermist of gestolen? Dan moet u een afspraak maken bij de Nederlandse ambassade in Londen.