Nederlandse Ambassade in Londen, Verenigd Koninkrijk

Brexit: wat betekent dat voor mij?

Informatie voor Nederlandse burgers en bedrijven in het VK

Sinds het referendum over het Britse EU-lidmaatschap op 23 juni 2016 ontvangt de ambassade veel vragen van Nederlandse burgers en bedrijven over de mogelijke gevolgen van de Brexit. De meestgestelde vragen en de antwoorden op deze vragen kunt u hier vinden.

Op 23 juni 2016 heeft het Verenigd Koninkrijk gestemd om de Europese Unie te verlaten.  

Er zullen in de nabije toekomst geen ingrijpende veranderingen optreden in de rechten van EU burgers en bedrijven in het VK. Het VK is nog steeds lid van de EU en blijft dat nog minimaal twee jaar nadat de Britse regering de EU er officieel van in kennis heeft gesteld dat het VK de EU zal verlaten of totdat het VK en de EU overeenstemming hebben bereikt over de voorwaarden voor het vertrek van het VK (de zogenaamde artikel 50 procedure).

Meer informatie hierover vindt u in de verklaring van het Cabinet Office via: https://www.gov.uk/government/news/statement-the-status-of-eu-nationals-in-the-uk.

Veelgestelde vragen

Wilt u meer weten?

Voor informatie en advies voor Nederlandse burgers woonachtig in het Verenigd Koninkrijk, zie:

http://verenigdkoninkrijk.nlambassade.org/news/2017/01/brexit-veelgestelde-vragen-voor-nburgers.html

Voor informatie en advies voor Nederlandse bedrijven actief in het VK, zie:

http://www.hollanduktrade.nl/welkom-op-het-brexit-loket/

Contacten

Staat uw vraag over burgerzaken er niet bij?

Neem contact op met het 24/7 Contact Center: DCV-247CC-NL@minbuza.nl (in het Nederlands) of DCV-247CC-EN@minbuza.nl (in het Engels) / (+31) 247 247 247.

Heeft u specifieke vragen over zakendoen met het Verenigd Koninkrijk?

Neem dan contact op met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO): https://www.rvo.nl/enquete-zakendoen-met-het-verenigd-koninkrijk-wssl / (+31) (0) 88 0 42 424 2.