Nederlandse Ambassade in Londen, Verenigd Koninkrijk

Nieuws & EvenementenRSS

Op deze pagina vindt u alle nieuwsitems die eerder dit jaar op de homepage verschenen. Houd voor het laatste nieuws en aankondigingen van evenementen ook onze sociale media in de gaten!

 

 

Facebook

Op onze Facebook-pagina plaatsen we informatie over Nederlandse tentoonstellingen, concerten en andere evenementen die plaatsvinden in het Verenigd Koninkrijk of aan zowel het VK als Nederland gerelateerd zijn.

 

Twitter

Volg ons op Twitter ( @NLinUK) om up-to-date te blijven over verschillende onderwerpen en activiteiten van de Nederlandse Ambassade. U kunt ook verschillende departementen volgen en een groot aantal van onze medewerkers (zie ' Wie zijn wij').

 

31 t/m 40 van 91

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

31 Financing the Circular Economy conferentie

Op 10 maart hield de Nederlandse ambassade in samenwerking met ING en Green Alliance een conferentie met als thema: Financing the Circular Economy.

32 Aanslagen Brussel: Nederland staat zij aan zij met België

Nadat dinsdagochtend diverse aanslagen in Brussel plaatsvonden, hebben premier Rutte en minister Koenders van Buitenlandse Zaken contact opgenomen met hun Belgische collega’s. Beide bewindslieden hebben hun condoleances overgebracht en Nederlandse steun in woord en daad in woord en daad aangeboden.

33 Nationale Dodenherdenking

De Nationale Dodenherdenking van alle burgers en militairen die, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties, terreurdaden en bij vredesmissies – in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld - zijn omgekomen, vindt plaats op woensdag 4 mei 2016 op het Nederlandse Ereveld van ‘Mill Hill Cemetery’ Wise Lane, Mill Hill, Londen NW7 2RR.

34 Ambassadeur Smits bezoekt Edinburgh

Ambassadeur Smits bracht vorige week een officieel bezoek aan Schotland als onderdeel van zijn tour door het Verenigd Koninkrijk gedurende het Nederlandse voorzitterschap van de EU. Hij ontmoette de Schotse minister voor Europa en Internationale Ontwikkeling, Humza Yousaf en Lord Provost (burgemeester) van Edinburgh, Donald Wilson.

35 Internationale grondstoffendeal met Frankrijk, Vlaanderen en Verenigd Koninkrijk

Grondstoffen als aluminium en lood die overblijven na afvalverbranding en recyclebaar plastic eindigen nog te vaak als afval. Ze zijn internationaal moeilijk verhandelbaar omdat aan de grens anders tegen deze reststoffen wordt aangekeken. Omdat dit een gemiste kans is voor zowel de economie als het milieu, tekent staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) vandaag in Brussel een internationale overeenkomst om die handel te stimuleren. Samen met minister Kamp (Economische Zaken) en de Britse, Franse en Vlaamse milieuministers, het bedrijfsleven en milieuorganisaties start zij hiermee het North Sea Resources Roundabout (NSSR) die deze barrières wegneemt.

36 Oekraïne-referendum

Het raadgevend referendum over het associatieakkoord met Oekraïne is op 6 april 2016.

37 Registeren om te stemmen

Op 5 mei 2016 vinden er in het Verenigd Koninkrijk lokale verkiezingen plaats, waaronder de Londen Assembly en Burgemeestersverkiezingen. Wist u dat Nederlandse burgers van 18 jaar of ouder die inwoner zijn van het Verenigd Koninkrijk mogen stemmen in lokale verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk? Om te kunnen stemmen dient u zich te registeren voor 18 april 2016.

38 Ambassadeur Smits presenteert prioriteiten Nederlands EU voorzitterschap

Op 2 februari gaf Ambassadeur Simon Smits een toelichting op de prioriteiten van het Nederlands EU voorzitterschap aan de EU commissie van de House of Lords.

39 Expert review over de klimaattop in Parijs

Dinsdag 26 januari vond in kader van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie een seminar plaats, die samen met de Windsor Energy Group door de Nederlandse ambassade werd georganiseerd. De seminar stond in het teken van de klimaattop in Parijs en wat de gevolgen zijn voor de implementatie in de EU. Een panel van vijf experts op het gebied van groene energie en klimaatverandering scheen haar licht op het decarboniseren van de wereld.

40 Oekraïne-referendum

Het raadgevend referendum over het associatieakkoord met Oekraïne is op 6 april 2016.