Nederlandse Ambassade in Londen, Verenigd Koninkrijk

Design for Women's Rights

Design4Change

Vrouwenrechten zijn mensenrechten en mensenrechten zijn vrouwenrechten. De praktijk is helaas vaak anders. Vrouwen zijn ondervertegenwoordigd in de politiek, op economisch vlak wordt hen minder kansen geboden en ze zijn vaker het slachtoffer van geweld en conflicten. Nederland zet zich wereldwijd in om hier verbetering in te brengen.

Mensenrechtendag 2016

De Nederlandse ambassade in Londen i.s.m. Chayn, Feminist Changemakers, nodigt creatievelingen, tech-innovators en changemakers uit op de Nederlandse residentie in Londen. Op 12 december delen sprekers op het gebied van vrouwenrechten hun verhalen en ervaringen. Diegene die daardoor geïnspireerd raken, wordt de mogelijkheid geboden om hun werk, in welke vorm dan ook, te presenteren op Internationale Vrouwendag 8 maart op de Nederlandse Ambassade te Londen, in het bijzijn van relevante media en bedrijven en investeerders. Geinteresseerd? Kom ook, schrijf je in en Design for Women’s Rights!

  • AFSA AKBAR, Chayn & Snook & SAFELIVES on new ground-breaking research on how women experiencing abuse in the UK are using technology.

  • BONNIE CHUI, Lensational about using photography to empower women in bonded labour

  • HASEENA LATHEEF, Co-Founder of Dfynorm on ethical fashion, a movement, a revolution.

  • MARYAM MOHSIN, GirlsNotBrides on ending the harmful practise of child marriage.

  • MILENA MARIN, Amnesty International on using cutting edge data science to engage people around the world in human rights research.

  • LAUREN TAPP, Sex Workers Union on the changing landscape of sex work in the internet age.