Nederlandse Ambassade in Londen, Verenigd Koninkrijk

Economische afdeling

De economische afdeling behartigt de economische belangen van Nederland in het Verenigd Koninkrijk.

Deze taak wordt vervuld door het volgen van voor Nederland relevante ontwikkelingen in het VK, door het onder de aandacht brengen van Nederlandse standpunten op bilaterale en Europese dossiers, en door de ondersteuning van het Nederlandse bedrijfsleven. De economische afdeling verstrekt bijvoorbeeld informatie aan Nederlandse ondernemingen die naar het Verenigd Koninkrijk willen exporteren of zich daar willen vestigen. Ook wordt het Britse bedrijfsleven geïnformeerd over Nederlandse producten en diensten.

Om deze taak goed uit te kunnen voeren worden nauwe contacten onderhouden met de centrale overheid, lokale overheden, de particuliere sector, handelsbevorderende organisaties, branche-organisaties en diverse Nederlands-Britse instellingen.

De Economishce afdeling werkt samen met het Netherlands Business Support Office (NBSO) van het Verenigd Koninkrijk in Manchester, dat zich specialiseert in de kernregio Manchester, Liverpool, Leeds en Birmingham.

Voor meer informatie gaat u naar de website van NBSO Manchester.

Contact

Contactgegevens van de economische afdeling vindt u hier.

Zaken doen in het VK? Ga naar HollandUKTrade!

HollandUKTrade is het online platform voor zakendoen op de Britse markt. De website biedt Nederlandse ondernemers praktische informatie rondom zakendoen op de Britse markt. Op HollandUKTrade vindt u onder andere:

  • Nieuws over belangrijke kansen en ontwikkelingen op de Britse markt
  • Informatie over exporteren naar en vestiging in het Verenigd Koninkrijk
  • Een overzicht van belangrijke vakbeurzen, conferenties en handelsmissies
  • Factsheets met informatie over uiteenlopende onderwerpen
  • Een overzicht van zakelijke dienstverleners actief op de Britse markt